Archívum - Hírek 2019-2017
XII. SZENTANDRÁSI FALUNAP
2019. augusztus 21.
Képgaléria

2019. augusztus 19-én az elmúlt évek hagyományait követve TORNASZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA az idén is megrendezte a SZENTANDRÁSI FALUNAPOT immár XII. alkalommal.
A rendezvény 16 órakor a kultúrház előtti téren ünnepi szentmisével kezdődött, melynek keretein belül az új kenyér, majd Rémiás József emléktáblájának megáldására került sor. A misét követően Krajnyák Dénes polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Az ünnepi programban közreműködtek:
- Szendrői Százszorszép Majorette csoport bemutatója
- Magyar népdalokat énekelt - Majoros Margó
- Eperjesi Erika és Kriston Milán a Miskolci Nemzeti Színház művészei fergeteges slágerbemutatót tartottak,
- Sramlikings /A zenekar tagjai: Gröschl Edit, Godó Péter
- Zárórendezvényként Henna, mint meglepetés vendég szórakoztatta a falunap résztvevőit.
A műsort Krajnyák Timea és Sági Szilárd vezette.
Este ünnepi vacsorával látta vendégül az önkormányzat a megjelenteket. Hajnalig tartott az utcabál, a zenéről Sipos Peti gondoskodik.
A falunapon a vendégek rendelkezésre álltak:
- büfé - egészségmegőrző szűrővizsgálat-gyermekek részére játszóudvar.


XII. SZENTANDRÁSI FALUNAP
2019. augusztus 08.
A képekre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

II. Pásti Családi Nap
2019. július 2.


Képre kattinva további részletek


SZENTANDRÁSOK XXIII. TALÁLKOZÓJA
2019. május 17-18.

2019. május 17-én és 18-án immár XXIII. alkalommal került megrendezésre a magyarországi SZENTANDRÁSOK TALÁLKOZÓJA
Az 1996. évi első találkozót követően minden év májusában vagy júniusában más-más Szentandrás nevű település látja vendégül a testvértelepüléseket. Egyedül 1999.évben maradt ki egy találkozó, de ettől eltekintve folyamatos a kapcsolatok ápolása, illetve további építése. Évről-évre népszerűbbé válik a két napos találkozó, melyen a közös testületi ülésen kívül számos kulturális programmal bővülnek az események, és fogalmazódnak meg közös célok, további együttműködések.
A két napos rendezvénysorozat házigazdája ez évben Tornaszentandrás volt. A találkozón 6 szentandrás nevü településről: Hernádszentandrás, Békésszentandrás, Jászszentandrás, Rábaszentandrás, és Nemesszentandrásról érkeztek vendégek, akiket Krajnyák Dénes: a vendéglátó Tornaszentandrás község polgármestere, valamint az önkormányzat képviselő-testületének tagjai: Eperjesi Róbert, Hegedűs Endre, Kacsinkó Jánosné, Kovács Imre, és Scsavnyiczki István jegyző fogadott a község szívében elhelyezkedő Kultúrházban. A 23. találkozó örömére sokan már jó ismerősként, barátként üdvözölték egymást, jó kedvvel, vidám nosztalgiázással elevenítették fel az elmúlt találkozók vidám perceit. Krajnyák Dénes pohárköszöntője után a vendégek közösen elfogyasztották az ünnepi ebédet, majd ünnepi testületi ülésen vettek részt. A testületi ülés kezdetén néma felállással emlékeztek meg az elmúlt találkozó óta elhunyt polgármester barátukról. A megemlékezést követően minden település vezetője beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, röviden bemutatták a településük fejlődését, ismertették jövőbeni terveiket. A testületi ülésen a rendezvény meghívott vendégeként dr. Hudák Zita , az Edelényi Járási Hivatal vezetője is köszöntötte a találkozó résztvevőit.
A hivatalos program után Krajnyák Timea vezetésével megkezdődött a kulturális programsorozat, melynek kezdetén a szögligeti Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort, majd a Császtai néptáncosok szórakoztatták a vendégeket.
A kulturális program után a vendégek a régi parókia épületében berendezett egyháztörténeti kiállítást nézték meg Megyeri János gondnok idegenvezetésével, majd tovább sétáltak a kellemes napos időben
település legnagyobb turisztikai látványosságához, a hazai műemlék állományban is páratlan értéket képviselő, festői természeti környezetben található ikerszentélyes katolikus templomhoz, ahol Zongorista találkozó” koncertet hallgattak meg a vendégek. A nagysikerű koncert fellépő művészek voltak:Nagy Szabolcs, Nemes Zoltán és Kertész Bence zongoristák, valamint a csapat állandó dobosa, Mezőfi István “Fifi”.
A templomi koncert után a kultúrházban folytatódott a kulturális program. Az ünnepi műsorban Eperjesi Erika színművész, a Miskolci Nemzeti Színház Primadonnája fergeteges hangulatú műsorral szórakoztatta a vendégeket. A kulturális programot követően a vendégeket ünnepi vacsorával kínálták a házigazdák. Majd Sipos Peti zenéjére fergeteges hangulatban ropták a táncot hajnalig, miközben
köszöntötték a születénapját ünneplőket, és közös nótázással fogták körbe a rendezvény alkalmára készített ünnepi tortát.
Köszönet a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek!


SZENTANDRÁSOK XXIII. TALÁLKOZÓJA
2019. május 03.
A képekre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!


FALUKARÁCSONY TORNASZENTANDRÁSON
2018. december 19.

Az elmúlt évek hagyományait követve Tornaszentandrás Község Önkormányzatának képviselő-testülete az idén is megrendezte a Falu közös karácsonyát. 2018. december 19-én kora este folyamatosan érkeztek a karácsonyi fényekben pompázó kultúrházba a szentandrási családok, ahol 18 órakor kellemes családias hangulatban, terített asztalok mellett megkezdődött a karácsonyi ünnepség. Az ünneplők nagy örömmel fogadták a tornaszentandrási gyerekeket a színpadon, akik verssel köszöntötték a vendégeket. A gyerekek után Krajnyák Dénes polgármester meleg szavakkal mondott ünnepi beszédet, majd a színpadra hívta az est sztárvendégét László Attillát. Az erdélyi kisvárosból, Kézdivásárhelyről induló énekes, a Csillag Születik 2011-es műsorának győztese, szerény megjelenésével, kedves szavaival, csodálatos hangjával, ismert slágerek előadásával, karácsonyi dallamok éneklésével elbűvölte a tornaszentandrási ünneplőket, akik több slágert együtt énekeltek a fiatal tehetséggel. Az ünnepi koncert után Krajnyák Dénes polgármester megköszönte a fellépők közreműködését, majd jó étvágyat kívánt az ünnepi vacsorához, mellyel az önkormányzat vendégelte meg az ünneplőket: Az ünnepi vacsorára sertés csontlevest kínáltak, füstölt csülökkel, krumplival, párolt káposztával, melyhez mindenki igénye szerint fogyaszthatott a felszolgál italokból is.

Az önkormányzat jóvoltából, a helyi aktivisták közreműködésével kellemes ünnepi hangulatban telt el a tornaszentandrási családok közös Falukarácsonya.


Indul a Bakterház
2018. december 20.
Képgaléria

Köszönjük a BOSZI csodálatos, színvonalas és kiváltképpen szórakoztató estjét. Rajongással: SZET Egyesület


INDUL A BAKTERHÁZ
2018. szeptember 17.

További részletek a képre kattintva

Ünnepi szentmise - országzászló megáldása a tornaszentandrási ikerszentélyes római katolikus templomban 2018. augusztus 20-án.
2018. augusztus 20.

A tornaszentandrási ikerszentélyes római katolikus templomban 2018. augusztus 20-án államalapító Szent István király ünnepén, nemzeti ünnepünkön, rendkívüli ünnnepi szentmisét tartottak, mely keretében az új kenyér, és az új bor megáldása mellett Szarvas Péter esperes, plébános megáldotta az 1933-ban készült, Gyulai Orsolya textilrestaurátor által restaurált országzászlót is. Krajnyák Dénes polgármester köszönetet mondott a restaurálás előkészítésében, lebonyolításában és a restaurálás költségeinek fedezésében közreműködőknek, támogatóknak. /Krajnyák Dénes beszéde ide kettintva letölthető/ Az ünnepi szentmise résztvevőit ünnepi vendéglátásra hívták a község kultúrházába.


TORNASZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA XI. alkalommal rendezte meg 2018. július 21-én A SZENTANDRÁSI FALUNAPOT.
2018. július 22.

Az időjárás kegyeibe fogadta a szervezőket, és verőfényes napsütéssel kedvezett a mulatozni vágyó tornaszentandrásiaknak. A Kultúrház előtti téren felállított színpad előtti sátorban, és a környező házak előtt összegyűlt a helyi családok apraja-nagyja, akik jó hangulatban várták a falunapi programokat. A mai napra a településről elszármazottak nagy része is hazatért, de a szomszédos településekről is sokan átjöttek a gazdag falunapi programok élvezetéért. A vendégeket Krajnyák Tímea műsorvezető köszöntötte, majd a Falunapi rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője. A rendezvényt Krajnyák Dénes, Tornaszentandrás polgármestere nyitotta meg, és valamennyi vendégnek kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánt.
A kulturális programot, a falunapi rendezvények visszatérő fellépői, a többszörös, díjazott Szendrői Százszorszép Majorette Csoport nyitotta meg, akik most is csodálatos produkcióval kápráztatták el a közönséget. Nagyon színvonalas, a magyarságról szóló dalcsokorral lépett színpadra, a több mint 30 éves múlttal rendelkező Péderi Vegyeskar. Az idén 10 éves edelényi Császta Néptáncegyüttes fiatalos lendülettel adták elő néptáncukat. A „csak” Kató néniként ismert IHOS JÓZSEF, a hazai szórakoztató műfaj egyik legsokoldalúbb képviselője a térre érkezve, azonnal a sátorban ülő vendégek elé állva megkezdte szórakoztató műsorát, melyet nagy tapssal jutalmaztak a vendégek.
Miközben a színpadon egymást váltották a fellépő művészek addig a gyermekeknek berendezett gyermekjátszóudvart sok-sok kisgyerek kereste fel és próbálta ki a játszóalkalmatosságokat. A rendezvény teljes ideje alatt a kultúrház melletti területen berendezett büfében hurka, kolbász, gyros, étel, ital várta a éhező, szomjazó vendégeket.
A színpadon este a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub énekesei adtak elő ismert slágereket. A nyugdíjasokat követően nemzetközileg is elismert profi táncosok, egyedi kosztümökben, interaktív műsorvezetéssel lepték meg a közönséget a Ritmo de Conga Carib & Brazil show műsorral. A műsoraik ideje alatt a táncosok többszöri átöltözéssel mutattak be különleges, exclusive jelmezeket, mindemellett Brasil Capoeira show és SolymiConga show is színesítette a programjukat. Interaktív műsorvezetés, Brasil Samba és a tánctanítás is az előadásuk részét képezte.
A színvonalas műsorok mellett a Kultúrház melletti területen felszolgálták a falunapi ünnepi vacsorát, majd megkezdődött a Kódex Trió Szalon- és Tánczenekar közreműködésével az utcabál.

A fergeteges hangulatú buli közben, éjfél után megérkezett a színpadra az ország postása. A Postás Józsiként ismerté vált Fraller József mulatós nótáira a táncparkett ördögei tovább folytatták a falunapi bulit. A nagy sikerű koncertet követően ismét a színpadra lépet a kazincbarcikai Kódex Trió Szalon- és Tánczenekar, akik folytatták az este már jól bevált műsorukat, és hajnalig ropták a táncot a falunap vidám vendégei az ismert, és sokszor kívánságra is előadott mulatós-és egyén zenei produkciókra.
A fergeteges hangulatú falunapi rendezvényért köszönet az Önkormányzatnak, a képviselő-testületnek, a polgármesternek, a hivatal dolgozóinak, a támogatóknak és a rendezvény lebonyolításban közreműködőknek.


XI.TORNASZENTANDRÁSI FALUNAP 2018.07.21.
2018. július 09.
A képre kattintva a teljes meghívó letölthető

Pásti Családi Nap
2018. július 18.


Képgaléria

Kedves Szentandrásiak és Szentandrás Barátok!
Nagy tisztelettel szeretnénk megköszönni a fáradságot, áldozatot, a munkálatokban való részvételt:

Köszönet előzetes szervezési munkálatokért:
- Tornaszentandrás Önkormányzatának, Képviselő Testületének a helyszín biztosításért, a Pást rendbetételéért és Krajnyák Dénesnek a munkálatok koordinálásáért
- Vágó Zsoltnak a lelkiismeretes kaszálásért és minden segítőnek

Köszönet az önzetlen munkavégzésért, eszközbiztosításáért, segítségnyújtásért:

- Krajnyák Otília, Krajnyák Noémi, Lóczi Zsuzsa Szakácsnéknak és Krajnyák Tamás Szakácsnak a csodálatos betevőért és természetesen az összes kiskuktának.
- Krajnyák Tamásnak és Otíliának az áram, víz, szerszámok és a különleges fűszerek biztosításáért.
- Szabados Tamásnak és segítőinek a focipálya kiszórásáért, továbbá a kötél és súlygolyó biztosításáért.
- Vascsák Andreának a tüneményes tetoválásokért és fáradhatatlan munkájáért.
- Kovács Imrének a sátor állításért (még most sem lennénk kész), a szállítási munkálatokért és a tűzifáért.
- Kacsinkó Jánosné Marikának a finom sütiért.
- Kacsinkó Attilának „Szent-András” nótafájának és az összes nótázónak.
- Bálint Ica Néninek és Krajnyák Verának a finom bab biztosításáért.
- A Szendrői Tűzoltóságnak és Pácza Attilának a felejthetetlen habpartiért.
- Kertész Attilának, Máltai Szeretet Szolgálatnak az ugráló várért.
- Krajnyák Tamásnak az izgalmas, felejthetetlen Csepel Túráért.
- Bak Istvánnak és Hegedűs Endrécskének az MTZ élmény körútért.
- Kovács Imrének, Bak Istvánnak, Hegedűs Endrének, és Krajnyák Imrének a tábortűz állításáért és minden további segítőnek.
- Bíbor Vendégháznak, Erzsikének a díjmentes egyesületi szállásbiztosításért.
- Komjáti Önkormányzatának, Bárczi Lászlónak a hangosítás és sátrak biztosításáért.
- Tornaszentandrás Önkormányzatának a sátor és fociháló biztosításáért.
- A Borsodi Sörgyárnak az 1 hordó promóciós sör felajánlásáért.
- Minden segítőnek a cipekedésért, pakolásért, talpalásért.
- Mindenkinek, aki az eseményen részt vett, mert Nélkületek ilyen jó hangulat és rendezvény nem jöhetett volna létre.

Köszönettel: SZET Egyesület


Pásti Családi Nap
2018. június 8.

További részletek a képre kattintva

Kedves Szentandrásiak és Szentandrás Barátok!
2018. május 9.
Köszönjük a sok mosolyt, a rengeteg biztató szót, a táncot, a nótaszót, energiát és a hangulatot, amelyet egyesület rendezvényére varázsoltatok, ily jó mulatság Nélkületek nem jöhetett volna létre. Köszönjük a meghívott vendégek megjelenését, hogy megtiszteltétek rendezvényünket és ezzel is növeltétek az est hangulatát.
Köszönjük a nagylelkű, olykor szívszorító, megható felajánlásaitokat, adományokat, a rengeteg tombolavásárlást. Elgondolkodtató és megindító, azaz összefogás, szeretet, támogatás, amely érkezett Felőletek. Köszönjük a támogatójegyek vásárlását, sok esetben abból a kevésből és mégis áldoztatok egy nemes cél érdekébe. Ennek megfelelően fogunk bánni a befolyt összeggel.
Tervezzük a folytatást: egy „Pásti Családi Rendezvény” keretein belül, ahol a rendelkezésünkre álló összegből kívánjuk fedezni a felmerülő költségeket és egy jó hangulatú ingyenes közösségi napot biztosítani a szentandrásiaknak és elszármazottaknak.
Továbbra is számítunk rendezvényeken történő megjelenésetekre, mert Szentandrási Nép nélkül még jó bulit e nagyvilág nem látott.
Köszöntő levél 1»

Köszöntő levél 2»
Köszöntő levél 3»

SZET Egyesületi Jótékonysági Bál
2018. április 18.
Képgaléria

SZET Egyesületi Jótékonysági Bál
2018. március 16.
A képre kattintva további részletek is olvashatók!
Információ a támogatói jegyről»

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
2017

MEGHÍVÓ JÓTÉKONYSÁGI BÁLBA!
2017. november 28.
A képre kattintva a MEGHÍVÓ további részletek is olvashatók!

X.SZENTANDRÁSI FALUNAP/2017.08.19.
2017. augusztus 20.

Az idén már 10-ik alkalommal rendezte meg Tornaszentandrás Község Önkormányzata Szent István Király ünnepének méltó megemlékezésére a Szentandrási Falunapot a Kultúrház előtti téren.
A kellemes nyári melegben több százan gyültek össze a község főterén felállított sátorban, és környékén. Ünnepi szentmisét mondott Dr. SEREGÉLY ISTVÁN nyugalmazott egri érsek BUKOVENSZKY ZOLTÁN plébános közreműködésével, majd megáldották a falu kenyerét és az új bort.
A mise utána A színpadon KRAJNYÁK TÍMEA műsorvezető köszöntötte a megjelent vendégeket, majd ismertette folyamatosan a programokat. A falunapot RIZ GÁBOR országgyűlési képviselő nyitotta meg. Ünnepi köszöntőt mondott Krajnyák Dénes polgármester. A köszöntők után a színpadon megkezdődtek a kulturális programok. Elsőként Szentandrás szülöttje MAJOROS MARGÓ, MISLAI-SZILASI ILDIKÓ ének-zene, népzenetanár kíséretével népdalokat énekelt, majd stílust váltva a hazai és már a nemzetközi zenei piacon is befutott JOSH és PHAT BEAT fergeteges bulival kezdtek. A két fiatal közvetlen stílusának, és természetesen nagyon jó előadásának köszönhetően a helyi fiatalok mellett az idősebb korosztály is nagy tapssal jutalmazta a fiúk produkcióját.
A buli GERI-BETLI DUÓ mulatós könnyűzenei műsorával folytatódott, miközben a vendéglátók felszolgálták a vendégek részére a házias disznótoros vacsorát. Az izletes vacsora után újra a bulié lett a főszerep, hiszen SOLYMOS TÓNI ismert és kedves slágereinek hatására minden korosztály táncraperdült, és vidáman együtt daloltak az ismert sztárvendéggel.
A vidám hangulat közben köszönetet mondtak KRAJNYÁK DÉNES polgármesternek, a jubileumi Falunap szervezéséért, az immár 10 éve, évről-évre, nagy lendülettel, óriási akarással, a családja, a képviselő testület, több helyi támogató, aktivista közreműködésével sikeresen lebonyolított rendezvényért, a település lakosságát összefogó, szórakoztató, kulturális programokért.

A köszöntő után megkezdődött a szantandrási falunap hagyományos utcabálja, melyhez a talpalávalót a KÓDEX TRIÓ SZALON ÉS TÁNC ZENEKAR szolgáltatta. Akik egy órás zene után átadták a színpadot a FOURTISSIMÓ EGYÜTTESNEK. A négy tehetséges, többszörös hazai és nemzetközi versenygyőztes rézfúvós művész fiatalokat a közönség hamar a szivükbezártak, és nagyon nagy sikert arattak. Népszerű, igényes zenéjükkel, közvetlen előadásmódjukkal belopták a szentandrási bulizók szívébe magukat, és felejthetetlen élményt varázsolják a bulizók számára. A FOURTISSIMÓ nagysikerű előadása után ismét a KÓDEX TRIÓ SZALON ÉS TÁNC ZENEKAR foglalta el a színpadot, akik nagy tapasztalattal és gazdag zenei repertoárral hajnalig húzták a talpalávalót a fáradhatatlan bulizók nagy örömére.

Köszönet a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.


MEGHÍVÓ A SZENTANDRÁSI FALUNAPRA/2017.08.19.
2017. augusztus 4.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

HÍVOGATÓ JÓTÉKONYSÁGI ELŐADÁSRA!
2017. június 28.
A képre kattintva további részletek is olvashatók!

Zászlók felújítása
2017. február 13.
 
„Tiszteld a múltat, és éltesd tovább!”
 
Kőrösi Csoma Sándor

Ma sokszor elhangzik a történelmi hagyományaink megőrzésének fontossága.
Ehhez az ifjúság figyelmét az értékek felé kell irányítani!
Ezt leginkább példamutatással érhetjük el. Kis csoportunk a múlt tiszteletének jeléül 1933-ban készült zászlókat zseretne eredeti állapotába visszaállítani és azt elhelyezni méltó helyére a Tornaszentandrás, hazai műemlékeke közül páratlan értéket képviselő ikerszentélyes Templomában.
Kérjük, segítsd küldetésünk megvalósítását, adományokat az alábbi számlaszámon gyűjtjük.
Kedvezményezett: Tornaszentandrási Egyházközség
Számlaszám:55600136-10007943

További részletek letölthetők pdf*


© 2002 - 2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.